Онлайн гра Fortnite: Battle Royale російською для комп'ютера

Fortnite огляд гри з лютійшим режимом на виживання в докладному описі

Fortnite (Фортнайт): Королівська битва це онлайн гра стрілялка на виживання в пісочниці з лютійшим екшеном, крафтом і будівництвом фортець, що розрахована на багато користувачів. Тут ви не тільки відчуєте себе в ролі вижившого в пост апокаліпсисі з зомбі, але, а також інженером, будуючи свої фортифікаційні споруди. В цілому проект можна охарактеризувати як суміш тактичного шутера і Tower Defense в MMORPG оболонці. Графіка тут мультяшна і мі-мі-мішна, але візуалізація відпадна, але щоб по максимуму насолодиться грою, потрібен не слабкий ПК, бажано вище середнього по параметрам заліза. Ще можна порівняти цей проект з удосконаленою грою Minecraft, де прибрали всі квадрати, замінивши хорошою картинкою, додавши туди легіони зомбі.

Потрібно було почати з того, що гра Fortnite: Battle Royale - це творіння однієї з найвідоміших компаній розробників Epic Games, яка подарувала фанатам такі хіти, як Unreal Tournament і Gears of War. Вона працює на сучасному і потужному графічному движку Unreal Engine 4, завдяки якому вдалося створити таку веселу і вражаючу атмосферу. Гра мультиплатформенна, є версії для Windows, Mac OS і ігрових консолей PlayStation 4 і Xbox One. До того ж можна знайти її офіційну сторінку в каталозі Steam. До кінця 2017 року було більше 20 мільйонів акаунтів, якраз тоді розробники зробили безкоштовний доступ усім бажаючим на PvP.

Кипить велика робота над Фортнайтом і оновлення виходять, мало не кожен день. А ось набори для PvE кампаній поки що можна лише купити, їх всього 4, від 39.99 $ до 149.99 $. Спочатку гра була повністю платною, тепер вона частково free-to-pay і можна грати безкоштовно, але щоб отримати доступ до широких можливостей необхідно купити один з наборів. Завести аккаунт можна безпосередньо пройшовши реєстрацію на офіційному сайті Epic Games або в Steam, є версія російською мовою. Сервера можна вибирати по географічному регіону на ваш розсуд, також необхідно завантажити клієнт установник, який важить понад 16-ти гігабайт.

-->
ЖанрШутер, Стрелялка, MMORPG, MMOFPS, Зомбі, Постапокаліпсіс
РозробникEpic Games, People Can Fly
ВидавникEpic Games
ОсобливістьМожна будувати свою базу
Офіційний сайтepicgames.com/fortnite/ru/buy-now/battle-royale

Розробники Fortnite більше парилися над самою картинкою і ігровий механікою, а сюжет вийшов дуже простий і передбачуваний, як для більшості історій, де є апокаліпсис і зомбі. І так, історія була такою, впав метеорит попередній фіолетовим хмарам, які випалювали все живе. Після чого люди почали перетворюватися в ходячих мерців, і з'явилися сині і фіолетові монстри. Міста зруйновані, а купка тих, що вижили бореться за своє життя, озброюючись і ладу захисні споруди з будь-якого підручного мотлоху і все, не забуваємо що головний наш ворог це зомбі.

Інтерфейс тут простий і зручний, як і личить шутерам, без зайвих наворотів, тільки необхідні елементи. У меню, все вкладки вам будуть знайомі, такі як герой, амуніція, збройова і магазин з цим проблем точно не буде. А в бойовому режимі, як і в будь-який інший стрілялці дві шкали: броня і здоров'я, а також кількість патронів в магазині. Ігрова зона повністю вільна, поле зору не завалено всякими менюшками і віконцями як в типовій MMORPG. Відносно управління, то у Фортнайті вид від третьої особи, переміщується як у всіх стрілялках за допомогою WASD, можна стрибати і присідати, мишкою будете прицілюватися і стріляти. Є гарячі клавіші, на які можна винести необхідні скіли, вміння. На рахунок зброї, яке можна з собою взяти, у вас на вибір одне холодну і чотири вогнепалу, а також гранати. І якщо ресурси вам дозволяють, то можна будувати під час бою всілякі конструкції.

Геймплей в Fortnite дуже схожий на Left 4 Dead з тією лише різницею, що укриття шукати не потрібно, а можна спорудити самостійно, завдяки чому по локації розкидано безліч матеріалів і деталей. І так зомбі це головні герої гри, для їх знищення передбачені не тільки сокири, катани, мечі, кулемети, пістолети. Але, а також пастки, можна робити навіть якісь коридори смерті і направляти потік зомбі в потрібному для вас напрямі. Перший доступний режим для гравця це кооперація їх чотирьох чоловік проти натовпів зомбі на PvE карті.

Головний режим саме PvE, а PvP в особі королівської битви другорядний, так як зомбаки і будиночки головна ігрова лінія. Причому в безкоштовній версії доступний лише один режим і це м'ясорубка з іншими гравцями під назвою "Королівська битва", щоб отримати доступ до PvE потрібно купити один з наборів, доната в грі на даний момент не передбачено. Завдяки движку Unreal Engine 4 всі битви дуже стрімкі і динамічні, так що точно не занудьгуєте. А хід розробників зробити графіку мультяшною був вірним, так як гра вийшла дуже кумедною і веселою.

День і ніч у Фортнайті сильно розрізняються, коли на локації день і світить сонце вам необхідно шукати матеріали для будівництва фортифікацій і пасток для зомбі. Від цього залежить ваше виживання вночі. Причому, сильно обмежують вашу фантазію, рамок немає. Так би мовити день у вас буде на подобі майнкрафт. А ось вночі починається екшен і шутер, зомбі виповзають зі всіх щілин і хочуть тільки одного, ваших мізків. Якщо вам попадеться якийсь вогнестріл, то це дуже круто. Найчастіше, ви будете ховатися зі шваброю, а в кращому випадку у вашому розпорядженні буде цибулю з декількома стрілами. Вам здасться такий геймплей дуже великим і складним для розуміння, якщо ви є новачком, але не бійтеся, передбачено безліч щоденних квестів з нагородами, які швидко введуть вас в курс справи.

Fortnite: Battle Royale системні вимоги та характеристики

Процесор2.4 GHz
Оперативна пам'ять4 Gb
Місце на диску16 Gb
Відеокарта256 Mb
Процесор2.8 GHz
Оперативна пам'ять8 GB
Місце на диску16 GB
ВідеокартаNvidia GTX 660 (2 GB вище)

Fortnite зброя

Зі зброєю в Фортнайті все круто, озброїтися зможе кожен на свій смак і бажаний колір. Зброя ділиться на ранги і є в наявність якась система еволюції, на яку можна подивитися в розділі Skill Tree. Ранги це кольори, як в типових MMORPG маркується цінність предмета: білий, зелений, синій, фіолетовий і найцінніший помаранчевий. Отримати зброю можна, як виконуючи місії, так і безпосередньо скрафтив, перед цим здобувши власноруч або купивши необхідні ресурси. Також зброю зношується, його необхідно ремонтувати, але в підсумку воно приходить в непридатність. Знаряддя є ближнього бою, такі як: мечі, списи, сокири, мітла, гітара, бензопила, кинджали, катани та інше, але це для тих, хто не боїться вскочити в купу зомбі і роздавати люлів. Тут навіть можна проводити власноруч модифікації патронів, а доступні діляться на п'ять категорій: легкі, середні, важкі, енергетичні та патрони для дробовика. Кожне вогнепальну зброю володіє такими характеристиками як:

• Пошкодження;
  • Шанс криту;
  • Пошкодження від крита;
  • Скорострільність;
  • Вмісткість обойми;
  • Далекобійність;
  • Міцність, що впливає на знос;
  • Швидкість перезарядки;
  • І споживання патронів.

Режим PvP - Королівська Битва

Якщо ви бачили японський фільм "Королівська Битва" або "Голодні ігри", то в грі Fortnite теж саме. На великому полі брані буде багато гравців, серед яких виживе лише один. Цей режим як в стрілялках шутерах по типу м'ясорубки, але тут в PvP 100 осіб, що порівняно перемозі в російську рулетку. Цей режим найімовірніше був зроблений на хвилі популярності іншої гри під назвою PlayerUnknown's Battlegrounds, де на острові сто чоловік один одного гасить, і тільки один його покине живим.

Також є можливість не одному бути проти всіх, а бути в командах з двох або чотирьох чоловік. Зброю тут крафтити не можна, воно валяється хаотично на локаціях, а ресурси, які трапляються, необхідні для будівництва форма, в якому можна пережити фінальну фазу протистояння. Вас або ваш загін привезуть на автобусі на обрану вами локацію. Як тільки ви покинете його, знайте, вас з великою ймовірністю вб'ють, так що будьте обережніше і знайдіть укриття. Але, постійно ховатися не вийде, в грі передбачена стимуляція гравців до вбивства один одного, а саме існує силовий бар'єр, через який не можна втекти. Він же з певним інтервалом часу стискається. Хоча в цьому режимі для старту необхідно 100 чоловік, знайте, вони набираються від сили за 2 хвилини.

Герої і персонажі в Fortnite

Всього чотири класи, які в процесі прокачування можуть опанувати властивими собі підкласами. За великим рахунком кожен клас створений з упором на те, що ви будете взаємодіяти один з одним, і будете разом пліч-о-пліч шматувати зомбаків. Крім рівня, качати можна таланти, їх тут дві гілки, які дозволяють навчитися коштувати нові спорудження і закладати нові пастки, а також пасивні збільшують здоров'я, броню або навички щодо поводження зі зброєю. Ось вона доблесна четвірка постапокаліпсису по винищенню зомбі.

• Солдат - спеціалізується на вогнепальній зброї, вважає за краще близько до себе не підпускати ворогів, це так би мовити артилерія в команді.
  • Ніндзя - це спритний клас, який вважає за краще рубати зомбі всіляких зброєю ближнього бою, може залізти куди завгодно.
  • Інженер - швидко і вправно споруджує будь форти з меншою кількістю необхідних ресурсів, ніж інші класи.
  • Мандрівник - це слідопит, який краще за інших знаходить ресурси необхідні для будівництва форту, а так само вправно споруджує пастки.

Будівництво форту і крафт

Крім загальної м'ясорубки і побоїща з зомбі, важливою частина в грі Fortnite є будівництво, будь знайдений предмет можна використовувати і завдяки цьому політ фантазії не має чітких рамок. А за допомогою кирки можна валити все, наприклад, вдома або машини, а потім пускати їх деталі в будівництво. Можна споруджувати стіни, підлогу, стелю, сходи, пандуси і багато іншого, кожна деталь в свою чергу складається з маленьких прямокутників, часто з дев'яти, які можна на свій розсуд прибирати. З матеріалів у вас тільки: дерево, камінь і метал. Зауважте, форт потрібен для захисту від зомбі в першу чергу. На перших рівнях вони надзвичайно слабкі і не є загрозою, але далі це повний треш, пасток навіть не вистачить, доведеться пірнати в натовпу зомбі і постаратися їх знищити. Відносно цього пункту геймлей виходить дуже різноманітним і цікавим.

Пастки у вашій фортеці

Через велику кількість пасток, будівництва форту? і нескінченних натовпів монстрів з зомбі, Fortnite схожий на мобільну гру в жанрі Tower of Defense. Якби не пастки, то це був би вдосконалений Minecraft і не більше, причому така ігрова можливість була б зайвою і не відповідала хардкорного заявленої розробниками. Пастки поділяються за типом наноситься шкоди, і не всі вони однаково хороші проти різних типів супротивників. Серед величезної кількості, ви знайдете: пилки, леза, шипи, міни, бомби, заморозки, розпорошуються отрути, вогнемети, тесла гармати і навіть крисоловки. Також пастки можна чіпляти на певний тип поверхні, наприклад, тільки на підлогу або тільки на стіни або тільки на стелю. Зомбі занадто групи і будуть стадом перти на пролом, використовуйте цю особливість і вам не доведеться часто з ними стикатися лоб в лоб.

Боєзіткнення

В грі Fortnite після крафта зброї і будівництва свого укріпрайону йде саме веселе, а саме війна з незліченною ордою зомбі, в якій є мега небезпечні монстри, як гіганти, так і підступна дрібнота. З самого початку, як в кращих традиціях фільмів про зомбі, у вас буде молоток, палиця і в кращому випадку сокира з якою вам доведеться справлятися і звикати до цього одночасно яскравого і похмурого всесвіту. З патронами тут часом буває туго і лобових зіткнень часто не уникнути. Ваш арсенал спочатку буде ну дуже мізерним і бідним, але від рівня до рівня у вас все більше буде вогнепальної зброї, та так що ви почнете палити як ковбой. А знос знаряддя з його з лагодженням або необхідністю викинути його на смітник буде дратувати. Відносно самих боїв, то тут все просто як за класикою всіх шутерів, прицілився і вистрілив.

Цікаві режими
Масові перестрілки
Красива графіка
Реалістична фізика
Стабільний і великий онлайн
Є чітери, але їх банять
Ультра графіка тільки для потужних комп'ютерів

Це відмінний симулятор виживання, де знайшлося місце зомбі, монстрам і будівництва захисних споруд. Fortnite менше ніж за рік подолав межу в 20 мільйонів проданих копій і заслужено займає своє місце в хітпараді популярних MMORPG. Безкоштовна версія нічим не гірше платній, в PvP режимі можна отримати не менше екшену і не менше настріляти ворогів, ніж на розпіареному PvE. Це мультиплікаційна і кумедна гра з відмінною фізикою в яку можна без напрягу грати з друзями в кооперативному режимі. Вона ідеально підійде тим, хто бажає просто розслабитися і не париться над складними тактиками ведення бою. І так, поодинці ви навряд чи протримається проти зомбі і тому бажано забагатієте загін.